Luottoheti.fi kokemuksia: Arvostelu ja faktat tästä lainasivustosta

Inflaatio sekä polttoaineen ja sähkön kallistuminen on saanut monessa perheessä talouden aivan äärirajoilleen. Monessa perheessä onkin jouduttu luopumaan kalliista harrastuksista, lomamatkoista tai ihan mistä vaan, mitkä kulut eivät ole aivan pakollisia.

On selvää, että monessa perheessä turvaudutaan myös lainaan, jotta vaikean ajan yli selvitään. Nykyisin lainat haetaan entistä useammin konttoreiden sijaan suoraan internetistä. Internetistä voi saada nopeasti varsinkin pienempiä luottoja, joilla selvittää esimerkiksi pöydälle muodostuneen laskupinon. Tällaisia luottoja voi hakea esimerkiks Luottoheti.fi sivustolta, joten otimme selvää, mistä palvelussa on kyse.

Lainan haku onnistuu kotoa käsin

Tiesimme jo etukäteen, että Luottoheti.fi-palvelussa voi kilpailuttaa luottoja, joten osasimme odottaa suurin piirteen, miten palvelu toimii, jo ennen sivustolle siirtymistä. Ulkoasultaan sivusto on hyvin selkeä ja jopa minimalistinen, mutta pääasia lieneekin luottojen vertailussa.

Etusivulta pääsee suoraan lainahakemukseen, jossa pitää täyttää omat tiedot. Hakijan pitää siis kertoa oma nimi, osoite, asumismuoto, lasten lukumäärä, työsuhde sekä nettopalkka vuodessa. Lainahakemuslomake on selkeä ja sitä mukaa kun sitä täyttää, lisävaihtoehtoja aukeaa. Lainahakemuksen täyttämisessä meillä meni noin 10 minuuttia.

  Laina.fi

Hakemuksen täyttämisen jälkeen jäädään odottamaan luottopäätöstä. Kun luottopäätös tulee, pääsee vertailemaan eri pankkien sinulle räätälöimiä lainatarjouksia. Mikäli jokin näistä tarjouksista miellyttää, voi asiakas hyväksyä sen omilla pankkitunnuksillaan. Omia verkkopankkitunnuksia siis käytetään allekirjoittamaan lainasopimus.

Asiakkaan ei tarvitse missään vaiheessa lainahakemusta lähteä käymään pankin tai muun rahoituslaitoksen konttorilla. Kaikki vaiheet onnistuvat siis kätevästi esimerkiksi kotoa käsin digitaalisesti. Verkkopankkitunnukset ovat myös hyvin luotettava tapa allekirjoittaa lainasopimus, verrattuna esimerkiksi helposti väärennettävään kynällä kirjoitettavaan allekirjoitukseen.

Luottoa 500 eurosta lähtien

Halusimme testissämme ottaa lainaa vaan 300 euroa, mutta se ei valitettavasti palvelun kautta onnistunut. Pienin mahdollinen lainasumma Luottoheti.fi-palvelussa on 500 euroa. Lainaa voi hakea sadan euron välein 500 eurosta aina 70,000 euroon saakka. Joten sivusto sopii hyvin myös suurempaa lainaa haettaessa esimerkiksi uutta autoa ostaessa tai vaikka mökkiterassia remontoidessa.

Maksuaikaa sivustolla saa maksimissaan 15 vuotta ja minimissään yhden vuoden. Sivustolta löytyy kätevä lainalaskuri, josta saa osviittaa, miten suureksi kuukausierä muodostuu. Lainalaskurilla voimmekin kätevästi laskea, että ottaessamme 500 euron lainan 1 vuoden laina-ajalla, kuukausieräksi tuli 44 €. Laskuri näyttää myös korkokulut sekä kokonaiskulut, joten laskuria on hyvä käyttää jo ennen lainahakemuksen täyttämistä.

  Rahalaitos.fi

Vaatimukset lainanhakijalle

Monilla ihmisillä on ollut vaikeuksia maksaa luottojaan takaisin pankeille, joten pieniäkään luottoja ei myönnetä enää ilman ehtojen täyttymistä. Luottoheti.fi-palvelussa hakijan on oltava vähintään 20 vuotta täyttänyt ja hänellä tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Sen kummemmin sivustolla ei kerrottu, mitä vakituinen osoite käytännössä tarkoittaa, mutta ilmeisesti osoitetieto pitää löytyä maistraatista.

Vuosituloja hakijalla tulee olla vähintään 7200 euroa. Tuloiksi kelpaa esimerkiksi palkkatulo, eläketulo sekä osinkotulot, mutta sen sijaan erilaiset sosiaalituet, kuten asumistuki ei kelpaa tässä tapauksessa tuloksi. Hakijalla pitää olla myös puhelinnumero sekä pankkitunnukset Suomessa toimivasta pankista. Puhelinnumeroa tarvitaan tietojen lähettämiseen asiakkaalle ja pankkitunnuksilla asiakas voi tunnistautua ja allekirjoittaa myös lainasopimuksen.

Havaintoja

Luottoheti.fi on mielestämme hyvin selkeä sivusto, josta luottoa ja suurempaa lainaa voi hakea nopeasti. Lainalaskuri oli mielestämme kätevä työkalu sopivan kuukausierän laskemiseen. Se on tosin vain suuntaa antava, sillä lopulliset lainatarjoukset eri pankeilta eivät perustu lainalaskurin laskelmiin.

Luottoheti.fi tekee yhteistyötä selvästi monen eri pankin kanssa ja saimmekin useamman lainatarjouksen lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Palvelun käyttäminen on myös ilmaista.

  Halino.fi

Join The Discussion